Le Fromage

Ah, le fromage. Few things are so typically French as delicious, smelly cheese (well, that and baguettes and berets).

I am fortunate enough to be one of those people who loves just about every type of food under the sun, but cheese is especially wonderful. I think what I appreciate most about cheese is its versatility: it can be baked into a cheesecake, sprinkled as a topping on just about every hot meal, melted into fondue and enjoyed with morceaux du pain, or just enjoyed on its own with a fine glass of wine (not that I’m actually old enough to do that yet, however!)

As part of French class we were tasked to write about le fromage, and I’ve decided to simply write a list of my personal favourite cheeses and cheese dishes, in all different forms. Enjoy!

5. Cheesecake

Cheesecake

I know cheesecake isn’t a ‘type of cheese’, but I love it so much I decided to put it on this list anyway. Cheesecakes are usually sweet and made using some sort of fruit (strawberries and blueberries are very popular choices). Delicious, fruity, and decadent, cheesecake is a classic dessert and has been for many years.

Je sais que le cheesecake (ou <<le gâteau au fromage blanc>> en français) n’est pas <<un type de fromage>>, mais je l’aime tellement j’ai décidé de le mettre dans cette liste de toute façon. Les gâteaux au fromage blanc sont l’utilisation d’habitude sucrée et faite d’une sorte de fruit (des fraises et les myrtilles sont des choix très populaires). Délicieux, fruité et décadent, le gâteau au fromage blanc est un dessert classique et a été pendant de nombreuses années.

4. Halloumi

Halloumi

Many people would not be aware of the delicious cheese known as halloumi (or halumi). It is a savoury cheese from the island of Cyprus in the Easter Mediterranean Sea. Unlike other cheeses, it is usually grilled or fried before being eaten, as it has a high melting point. When cooked, it has a salty, mild taste and a texture similar to hard feta.

Beaucoup de personnes ne seraient pas conscientes du fromage délicieux connu comme halloumi (ou halumi). C’est un fromage savoureux de l’île de Chypre dans le Pâques la mer Méditerranée. Contrairement à d’autres fromages, il est d’habitude grillé ou frit avant être mangé, comme il a un haut point de fusion. Quand cuisiné, il a un goût salé et doux, et une texture semblable à la feta dure.

3. Brie

Brie

Soft and delicate, brie is a popular choice for many, for being one of the mildest tasting and smelling cheeses out there. It has a beautiful, rich, and creamy taste and texture. Recommended for people who are not used to the stronger tasting savoury cheeses out there.

Doux et délicat, brie est un choix populaire pour beaucoup, pour être une de la dégustation la plus douce et sentant des fromages là-bas. Il a un goût et une texture beau, riche et crémeux. Recommandé pour les gens qui ne sont pas utilisés aux fromages savoureux ayants un goût plus forts là-bas.

2. Blue cheese

Blue Cheese

I know of a lot of people hate blue cheese, and I was one of them until recently. Now it’s one of my favourites! Blue cheese has a very strong, sharp, salty taste and smell, and it gets its name from the blue veins running through the cheese. This is done by adding cultures of the mould Penicillium to the cheese during the creation process. 

Je connais beaucoup de monde qui déteste le bleu et j’étais un d’entre eux jusque récemment. Maintenant c’est un de mes favoris! Le bleu a un goût et une odeur très fort, aiguisé, salé et cela obtient son nom des veines bleues passant en courant dans le fromage. Ceci est fait en ajoutant les cultures du moule Penicillium au fromage pendant le processus de création.

1. Camembert

Camembert

Although it is very similar to brie, camembert is different in that it has a much stronger taste and smell and a creamier, richer texture. For those reasons, it makes the top of my list. It’s been one of my favourite cheeses for a long time!

Bien que ce soit très semblable à brie, le camembert est différent dans cela il a un goût beaucoup plus fort et une odeur et une texture plus crémeuse, plus riche. Pour ces raisons, il fait le sommet de ma liste. Cela a été un de mes fromages favoris pendant longtemps!

Thanks for reading and check back soon to read more scrumptious posts!

À bientôt 🙂

 

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